
مشاوره و طراحی:
طراحی سازه
سازه به عنوان رکن اصلی هر بنا نیاز به طراحی و اجرای دقیق دارد تا رفتار آن در طول زمان مشکلی را برای ساکنین و تجهیزات ایجاد ننماید. مطالعه و بررسی دقیق در مورد عملکرد اجزای مختلف سازه، تأثیر نیروهای مختلف بر روی سازهها، مطالعات و بررسیهای لازم، ارزیابی آسیبپذیری و مقاومت ساختمانها در بارهای استاتیکی و دینامیکی مختلف در مقیاس مناسب و استفاده از تکنولوژی جدید اجرایی متناسب با شرایط سازگار در کشور و همکاری با پژوهشگران و استادان مجرب دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی در سراسر دنیا در زمره اهداف مهم این بخش است. با توجه به سوابق کاری کادر این شرکت ، حوزه فعالیت این بخش به شرح زیر میباشد:
- طراحی و محاسبات ساختمانهای بتنی و فلزی (مسکونی، صنعتی، اداری، تجاری، آموزشی و ...) با استفاده از نرم افزارهای متداول و همچنین نرم افزارهای تولید شده در شرکت
- تهیه نقشههای اجرایی سازه و جزئیات مربوطه
- تهیه دفترچه محاسبات
- تهیه مقدار آهن آلات مصرفی ساختمان فلزی
- تهیه لیستوفر آرماتورهای مصرفی ساختمان بتنی
در ادامه مقالات و مشخصات فنی برخی از فناوری ها و روش های نوین را که دانش و تخصص طراحی و اجرای آن ها در گروه مهندسین داریان وجود دارد، می توانید مشاهده نمایید
(با کلیک روی هر عنوان، مقاله مربوط به آن را دریافت نمایید).
سیستم ساختمانی LSF با استفاده از ورقهای فولادی نازک فرم داده شده در حالت سرد Cold Formed Steel )CFS) و با استفاده از روش تولید صنعتی و پیش ساخته تولید می شود. در این سیستم ها مکانیزم کلی انتقال نیروهای ثقلی و جانبی به صورت سقف – دیوار توسط المان های جدارنازک فولادی انجام می پذیرد.
سازه های فولادی سرد نوردشده - قاب خمشی پیچی ویژه (CFS-SBMF)
سازه های فولادی سرد نورد شده - قاب خمشی پیچی ویژه، که با نام اختصاری CFS-SBMF شناخته می شوند، یک تکنولوژی نوین ساخت سریع، آسان و سبک سازه به صورت پیش ساخته می باشد. سازه های CFS-SBMF دارای سیستم قاب خمشی در دو جهت می باشند که از اعضای سرد نورد شده گالوانیزه فولادی با مقاومت بالا ساخته می شوند. این سیستم با مقاومت خمشی در دو جهت به حذف دیوارهای برشی و باربر و همچنین مهاربندی تسمه ای منجر می گردد که در نهایت با توجه به ویژگی های منحصر به فرد این سیستم از لحاظ سازه ای به طرح های زیبای معماری نیز می توان دست یافت.
این سیستم ساخت ساختمانهای یک طبقه مسکونی، اداری، تجاری و ویلاهای تفریحی با مشخصات معماری خاص با ارتفاع طبقه تا 10 متر، این تکنولوژی را بسیار مناسب و خاص می سازد. علاوه بر این ویژگی هایی چون امکان نصب سریع، سبک سازی و پیش ساختگی و همچنین امکان مونتاژ و دمونتاژ سازه برای دفعات متعدد، بگارگیری آن را در بسیاری از پروژه ها مطلوب میسازد.

دیوارهای برشی فولادی (SPSW) برای گرفتن نیروهای جانبی زلزله و باد در ساختمان ها، بویژه در ساختمان های بلند در سه دهه اخیر مطرح و مورد توجه قرار گرفته اند. این دیوارها از ورق فولادی که توسط تیرها و ستون ها احاطه شده است، تشکیل گردیده اند که دارای همه خصوصیات خوب سیستم های مهاربندهای متمرکز (CBF) مانند X و V شکل و سیستم های خارج از مرکز (EBF) بوده و در بسیاری از موارد بهتر عمل می کند.
این سیستم شامل پانلهای مجزاست که هر پانل در داخل دو تیر و ستون جانبی قرار گرفته است. مقاومت مجموعه نیز پس از کمانش ورق فولادی از طریق عمل میدان کشش قطری بوجود آمده در ورق فولادی در ترکیب با عمل خمشی قاب تامین می شود. این سیستم نوین در عین حال که قابلیت سایر سیستمهای مقاوم در برابر بارهای جانبی، مانند قاب خمشی، مهاربندی هم محور و مهاربندی برونمحور را دارا میباشد به لحاظ میزان مصرف فولاد و همچنین اجرای ساده تر و سطح تمام شده تمیزتر برتر از سایر سیستمها می باشد.
این سیستم را با عباراتی چون سیستم مركب و یا دوگانه معرفی می كنند. امروزه سیستم های مركب به صورت موفقیت آمیزی در ستون ها، تیرها و دالهای با دهانه های متوسط و بزرگ در ساختمان ها و همچنین در پایه و تیرهای پلها مورد استفاده قرار می گیرند. ستون های مركب نه تنها مزایای بسیاری در ساخت (بخصوص سرعت و اقتصاد) دارند بلكه باعث بهبود قابل توجهی در خواص مكانیكی اعضای سازه ای در مقایسه با اعضای بتن مسلح و فولادی تنها می شوند.
قابهای مهاربندی کمانش تاب (BRBFs) نوع خاصی از قابهای مهاربندی همگرا هستند که از کمانش مهاربند در آنها با تمهیدات خاصی جلوگیری شده است. این نوع مهاربندها هسته ای فولادی و شکل پذیر است که برای جاری شدن در فشار و کششی طراحی شده است و برای حذف کمانش کلی در فشار، هسته فولادی آن درون غلافی از جنس فولاد قرار می گیرد و درون این غلاف با ملات یا بتن پر می شود.
منظور از عبارت سازه فضاكار، سیستم های اسكلت فلزی بوده كه از بافت تعداد زیادی المان یا مدول با شكلهای استاندارد به یكدیگر تشكیل میشوند و نهایتا یك سیستم سبك و با صلبیت زیاد را ایجاد میكنند. سازه ای فضاكار دارای اشكال بسیار متنوعی می باشند که مهمترین آنها عبارتند از: شبكه های مسطح دو یا چند لایه، چلیك ها، گنبدها و قوس ها.
جداساز لرزه ای، یک روش طراحی لرزه ای مقاوم است که به جای افزایش ظرفیت لرزه ای سازه، بر مبنای مفهوم کاهش نیاز لرزه ای قرار دارد. استفاده صحیح از این فناوری سبب بهبود رفتار سازه ها شده و رفتار سازه در حین زمینلرزه های بزرگ، عمدتاً در محدوده ی ارتجاعی باقی می ماند. در این سیستم به جای مقابله با زلزله در ساختمان ها، سازه را با زلزله همراه میکنیم. یعنی در مواقعی که زلزله به وقوع می پیوندد، سازه به جای اینکه مثل یک جسم صلب با نیروهای زلزله مقابله کند، در ارتعاشات با زلزله همراه می شود ، نیروهای زلزله را جذب می کند و در حقیقت سازه میرا می شود. به این نوع سازه ها، سازه های دینامیکی می گویند. امروزه در جهان سازه های دینامیکی فراوانی وجود دارد که خود انواع مختلفی دارند.

جداسازهای اصطکاکی آونگی از خصوصیات آونگ برای افزایش دوره تناوب سازه و جلوگیری از تشدید نیروهای زلزله استفاده می کنند. دوره تناوب این جداساز به سادگی با انتخاب شعاع انحنای سطح مقعر بدست می آید و مستقل از جرم سازه می باشد. در این جداساز حرکات پیچشی سازه به حداقل ممکن می رسد، زیرا مرکز سختی جداسازها بطور اتوماتیک در محل مرکز جرم سازه قرار می گیرد. این جداسازها دارای خواص تطبیق پذیری هستند که می تواند پاسخگوی نیازهای متفاوت ساختمان ها، پل ها و تجهیزات صنعتی باشد.
جداگر اصطکاکی آونگی نواری شکل ساده شده جداگرهای اصطکاکی آونگی است که ساخت آن ساده تر بوده و القای برخی خصوصیات مفید مانند تحمل نیروی برکنش در آنها آسان تر می باشد.
در سالهای اخیر استفاده از سیستمهای جاذب انرژی (میراگرها) به عنوان سیستم های قابل اعتماد در طرح مقاوم لرزه ای در بعضی از کشورها نظیر آمریکا، مکزیک، ایتالیا و نیوزلند مرسوم شده است. سیستم های جاذب یا مستهلک کننده انرژی بر پایه افزایش میرایی ساختمان بنا شده اند. مهمترین تاثیر میرایی،کاهش دامنه نوسان و پاسخ ساختمان نسبت به نیروهای وارده است و بدین وسیله قسمت عمده ای از انرژی ارتعاشی را قبل ازرسیدن پاسخ سازه به حد نهایی به هدر می دهند.
میراگرهای اصطكاكی یكی از انواع وسایل اتلاف انرژی است كه عملكرد خوبی در كاهش نیروهای دینامیكی ورودی به سازه داشته و از جمله اقتصادی ترین آنها نیز به شمار می آیند. این میراگر در حقیقت یك اتصال ساده با پیچ اصطكاكی است كه سوراخهای آن لوبیایی شكل با طول بلند است. بدیهی است اصطكاك موجود مابین سطوح تماس، مانع از حركت اتصال می شود. اما هنگامی كه اتصال لغزش كند، درصدی از انرژی ورودی صرف مقابله با نیروی اصطكاك شده و تولید انرژی گرمایی و حرارت می كند. به عبارت دیگر درصدی از انرژی ورودی در اتصال مستهلك می گردد.
یکی از انواع میراگرهای استفاده شده در سازه ها برای میرا کردن انرژی ورودی به سازه به خصوص انرژی ناشی از نیروی باد، میراگر جرمی تنظیم شده (Tuned Mass Damper) می باشد.یراگرهای جرمی سیستم هایی هستند متشکل از سه جزء جرم داخلی و فنرداخلی و دمپینگ که به صورت سیستم دینامیکی با یک درجه آزادی بر بالای سازه قرار می گیرند و به هنگام ارتعاش سازه این سیستم نیز شروع به ارتعاشی با فاز مخالف فرکانس ارتعاشی سازه می کند و نیروهای اینرسی آن باعث استهلاک ارتعاشات سازه می شود.
اساس طراحی تکنولوژی Cobiax مبنی است بر سقف سازه ای با ویژگی «سقف دال دوطرفه» مشابه سقف های بتنی دال دوطرفه مرسوم با این تفاوت که هسته بتن مرکزی در محل هایی که کاربرد سازه ای ندارد با گوی های توخالی جایگزین می گردد. (جنس این گوی ها پلی اتیلن بازیافت یا پلی پروپیلن می باشد). بدین صورت که این گوی ها در حدفاصل مش های میلگردی بالا و پایین قرار می گیرند.
با استفاده از تکنولوژی پیش تنیدگی امکان ایجاد دهانه های بزرگ تر در سازه وجود دارد. محدودیت هایی که روش های دیگر در پوشاندن دهانه های بزرگ با آن مواجه هستند در این سیستم کمتر است. این مزیت قابلیت های گسترده تری را در اختیار طرح معماری قرارمی دهد و همچنین امکان استفاده مناسب تری از فضا را ایجاد می کند.
سقف هاى مجوف بتن مسلح، از دولایه بتن مسلح تشكیل شده است كه در بالا و پائین دال و بطور گسترده قرار مى گیرد و حد فاصل این دو لایه با نوعى بلوك توخالى U-BOOTكه از جنس پلى اتیلن مى باشد، پر شده است. این محصول همانند بلوك هاى سفالى یا پلى استایرن داراى هندسه اى مكعبى اما مجوف مى باشد كه با توجه به نیاز پروژه و محاسبات طراحى، ابعاد مختلفى دارند.
سقف عرشه فولادی با ورقهای گالوانیزه ذوزنقهای شکل آجدار بدون استفاده از میلگرد و حذف قالب بندی اجرا میشود. وزن این سقف نسبت به سقفهای مشابه حدود 30 تا 60 درصد کمتر و سرعت اجرای این سقف حدود 12 برابر بیشتر از سقفهای متداول مانند دال بتنی و تیرچه بلوک میباشد.
یکی از پرکاربردترین و سریعترین روشهای پایدارسازی گود، استفاده از سیستم نیلینگ (میخکوبی) و انکراژ است.در این دو روش از المانهای کششی جهت افزایش مقاومت برشی سطح لغزش محتمل گوه گسیختگی، استفاده می شود. این المان های کششی عمدتاً میلگردهای فولادی هستند که در درون خاک قرار گرفته و در یک بیان ساده، گوه گسیختگی به توده خاکی پایدار پشت خود دوخته می شود. با توجه به کاربرد قابل توجه این روش ها در گودبرداری های ساختمانی بخصوص در شهرهای بزرگی مانند تهران، در این نوشتار به بررسی کلی آنها پرداخته شده است.
یکی از پرکاربردترین روشهای گودبرداری عمیق و پایدارسازی شیب ها که اساس آن افزایش تنش های مقاوم گوه ی گسیختگی خاک است، روش میل مهار (انکراژ) می باشد. در این روش، همانند روش میخکوبی (نیلینگ) از یک المان فولادی (کابل (استرند) یا میله)، جهت افزایش مقاومت برشی سطح گسیختگی شیروانی استفاده می شود. علاوه بر این، با استفاده از نیروی پیش تنیدگی ایجاد شده در کابل، نیروی اصطکاک موجود در سطح گسیختگی و در نتیجه ضریب اطمینان پایداری گوه گسیختگی افزایش می یابد.
با وجود پیشرفت سیستم های مختلف پایدارسازی گود، هنوز هم بسیاری از مهندسین و مجریان پروژه های گودبرداری استفاده از روش های سنتی را که در محیطهای شهری، خصوصاً شهر تهران، بسیار متداول است، ترجیح می دهند. یکی از مهمترین دلایل این گرایش، سادگی روش های سنتی هم در تئوری و هم در اجرا است. علاوه بر این در اجرای بیشتر مراحل این روش ها، امکان استفاده از نیروی کار عادی نیز وجود دارد.